**Math help!!! please?**

Joe flew 280 miles from cincinnati to cleveland round trip. Due to headwinds and tailwinds, the flight took 2 hours on the way here and 2.5 hours on the way back. Find the planes average air speed in miles per hour.

Homework Help - 4 Answers

**Random Answers, Critics, Comments, Opinions :**

1 :

The answer is 63mph. The first step is to divide 280 by 2 so you know how many miles were traveled one way. (140) Next you find the speed traveled each way by dividing 140 by the number of hours it took to travel the distance. 140 divided by 2 hours is 70mph 140 divided by 2.5 hours is 56 mph finally you average the two mph to get the answer. 70+56=126 and 126 divided by 2 is 63 so that is your average speed. :) Hope this helps.

2 :

speed=(distance)/(time) Here your total distance is 280 miles. Your total time is 4.5 hours. Therefore your speed is (280miles)/(4.5hours)=62.2mph

3 :

d=rt d=distance r=rate t=time d=same in both directions=140 each way d=rt 140=r2 r=70mph d=rt 140=r2.5 r=56mph avg (70+56)/2 = 63mph

4 :

The total trip took 4.5 hours The total distance is 560 miles D = R x T 560 = R x 4.5 R = 560 / 4.5 R = 124.4 mph average speed Or you can solve another way going = 280/ 2 = 140 mph returning 280 / 2.5 = 112 mph 140 + 112 = 252 252 / 2 = 126 mph average speed .